Wat doet Skillz?

Heb je problemen die je niet thuis of op school kunt bespreken? Heb je vragen over bijvoorbeeld alcohol, drugs of relaties? Wil je een leuke activiteit voor in je wijk organiseren? Met al dat soort vragen en nog veel meer, kun je terecht bij de jongerenwerkers.  Je vindt ons op straat, bij jou in de wijk of in het jongerencentrum. In het jongerencentrum zijn er een aantal standaard dingen te doen zoals poolen, darten, tafelvoetbal, chillen en nog veel meer! Naast deze bestaande mogelijkheden worden er geregeld activiteiten georganiseerd. Dit gebeurd in samenwerking met de vrijwilligers/jongeren.

Het jongerenwerk helpt jongeren tussen de 12 en 23 met allerlei vragen of problemen. Jongerenwerkers zijn goed op de hoogte van wat er speelt bij jongeren. Wij vinden niets gek of raar, dus je kunt ons al je vragen stellen.  Wij kunnen je coachen als je problemen hebt en/of wij kunnen je begeleiden naar een opleiding of (vrijwilligers)werk. Ook kennen wij veel organisaties in de regio. Als het nodig is kunnen wij je doorverwijzen naar bijvoorbeeld de verslavingszorg, het maatschappelijk werk of schuldhulpverlening.

Activiteiten
Het jongerenwerk Skillz helpt ook jongeren die een leuke activiteit willen organiseren. Dit kan in het jongerencentrum of ergens anders. Wij kunnen je ondersteunen bij het werven van fondsen, het zoeken van een geschikte locatie of het zoeken van publiciteit. Er is veel mogelijk! Doordat jongeren zelf met ideeën voor activiteiten komen, sluiten activiteiten altijd goed aan op de wensen van de lokale jeugd.

Bruggen bouwen
Skillz jongerenwerk richt zich niet alleen op de jongeren zelf. Wij onderhouden ook contacten met buurtbewoners, winkeliers, scholen, de gemeente, sportverenigingen en andere instanties die met jongeren werken. Zo creëren we kansen voor jongeren en helpen hen de weg te vinden. Organisaties die zich zorgen maken over een jongere, kunnen dit delen met ons, wij zullen in gesprek gaan met de desbetreffende jongere. Door vroege signalering kunnen grotere problemen later worden voorkomen.

Voor ouders
Ook opvoeders die te maken hebben met problemen van hun kind kunnen bij ons aankloppen voor advies. Dankzij de vele contacten kunnen wij ouders snel met de juiste personen in contact brengen, bijvoorbeeld met het schoolmaatschappelijk werk.

Meer informatie
Wil je meer weten over Skillz jongerenwerk of de jongerenwerkers eens leren kennen? Loop dan eens binnen in het jongerencentrum of neem contact op per telefoon, e-mail of What’s app (zie contact). Tijdens openingstijden zal er altijd een jongerenwerker in de buurt zijn.

Go to Top