Jonge mantelzorg (JMZ)

Ongeveer 20% van de kinderen en jongeren in Nederland is jonge mantelzorger. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar, die zich regelmatig zorgen maken om, soms zorg moeten missen en/of belast zijn met zorgtaken voor een ouder, broer of zus met:

  • een lichamelijke chronische ziekte;
  • een verstandelijke of lichamelijke beperking;
  • chronische psychische klachten;
  • een alcohol-, drugs-, of andere verslaving

Deze kinderen en jongeren helpen thuis vaak mee om de boel draaiende te houden en dat gaat niet altijd zonder (kop)zorgen! In Haaksbergen zorgt Skillz jongerenwerk in samenwerking met andere diensten van de Noaberpoort dat er aandacht is voor jonge mantelzorgers. Skillz jongerenwerk biedt samen met Wijkracht JMZ informatie, advies, ondersteuning én activiteiten voor deze kinderen en jongeren. In Haaksbergen zijn sociaal werkers en jongerenwerkers aanwezig op scholen, gewoon op straat en in de Noaberpoort. Op die manier zijn we in de buurt en makkelijk bereikbaar.

Heb jij een ziek familielid waar jij je zorgen om maakt? Vind je het lastig of zwaar om continue rekening te houden met de ziekte van je vader, moeder, broer of zus? Praat erover met ons. Wij luisteren naar je en kijken wat jou kan helpen om het iets makkelijker voor je te maken. Ook zijn er mogelijkheden om samen met leeftijdsgenoten die in eenzelfde situatie zitten te praten. Zij kunnen jou helpen én jij hen vaak ook weer. Jullie begrijpen elkaar meestal snel en dat is wel fijn. 

JMZ-inloop
Elke eerste woensdag van de maand vindt de JMZ-inloop plaats in het jongerencentrum van Skillz aan de Blankenburgerstraat 40-42 van 16:00 tot 17:30 uur. Jonge mantelzorgers zijn welkom om vrijblijvend binnen te lopen, een praatje te maken en eventueel samen iets te doen.

Contact
Wilt u meer informatie of wilt u een jonge mantelzorger aanmelden? Neem dan contact op met onze jonge mantelzorgconsulent:

Annelotte Kalshoven | a.kalshoven@wijkracht.nl | 0634362116

Go to Top